MY FAVOURITE ROYAL - ERIN WATT - FALLEN HEIR ★ ÉRTÉKELÉS ★

 
 
KÖNYVPROFIL
Megjelenés ideje: 2017. augusztus 28.
Kiadó: Timeout LLC
Sorozat: The Royals
A sorozat kötetei:
Paper Princess – Papír hercegnő
Broken Prince – Megtört herceg
Twisted Palace
Tarnished Crown (3,5: Gideon és Savannah története)
Fallen Heir
Cracked Kingdom
Oldalszám: 338
Címkék: new adult (NA), young adult (YA), romantikus
Fülszöveg:
These Royals will ruin you.
Easton Royal has it all: looks, money, intelligence. His goal in life is to have as much fun as possible. He never thinks about the consequences because he doesn’t have to.
Until Hartley Wright appears, shaking up his easy life. She’s the one girl who’s said no, despite being attracted to him. Easton can’t figure her out and that makes her all the more irresistible.
Hartley doesn’t want him. She says he needs to grow up.
She might be right.
Rivals. Rules. Regrets. For the first time in Easton’s life, wearing a Royal crown isn’t enough. He’s about to learn that the higher you start, the harder you fall.

 

I'm a Royal. Messed up is my middle name.

Kezdésnek a Megtört hercegről készült értékelésemből idéznék két sort, mert most nagyon igaz lesz itt is:

„Ezek a Royal fiúk tönkretesznek…
Nos, engem inkább a függővégek tesznek tönkre. :D”

Elle Kennedynek és Jen Fredericknek hatalmas tehetsége van a falkaparós függővégek megalkotásához. Jó, nem csak ehhez, hiszen a Fallen Heir ugyanolyan zseniálisra sikeredett, mint a Papír hercegnő, a Megtört herceg és a Twisted Palace.
De az utolsó néhány oldal, az kikészít.
Hogy, de most komolyan, hogy lehet így vége?????
Nem lehet így vége…
Egyszerűen nem…
A Fallen Heirben megtörtént az, amire már a Royal család első kötete óta várok: főszerepbe került Easton. Éljen, éljen! És ez még nem minden, a cselekményt is végig az ő szemszögéből követhetjük végig. Tripla éljen! Ő volt a legeslegelső a Royal fivérek között, akit sikerült megkedvelnem, és ez nem volt véletlen. Easton rendkívül jó humorral rendelkezik, fontos neki a családja, intelligens, bár ezt a tulajdonságát rendszerint elrejti.
A Fallen Heir ott kezdődik, ahol a Twisted Palace befejeződött. Reed felvételt nyert az egyetemre, így immáron Gideonnal együtt ő is elhagyja a szeptember közeledtével a Royal palotát. Ella emiatt egy kicsit maga alatt van, furcsa még neki a helyzet, de szerintem egész jól kezeli. Amikor lehetőség adódik, akkor beszélnek, vagy esetleg meglátogatják egymást, de nincs az, hogy a bizalmatlanság miatt állandóan hívogatják egymást telefonon. Erről mondjuk jó volt olvasni, örültem, hogy még mindig erős a kapcsolatuk. A másik nagy öröm, hogy Gideonnak is rendeződtek a dolgai és végre ő is boldog lehet.
Ebben a tanévben új diák érkezik az Astor Parkba Hartley Wright személyében. Az első napja igen eseménydúsnak mondható, hiszen nem csak az új iskola adta nehézségekkel kell megküzdeni, hanem még rajta is kapja Easton Royalt egy elég kompromittáló helyzetben egy olyan személlyel, akivel nagyon nem kellene kikezdenie. Ettől a pillanattól kezdve nyilvánvalóvá válik a lány számára, hogy amennyire csak lehetséges távol kell tartania magát a Royal család legnagyobb bajkeverőjétől.

Screw all this self-doubting. I'm Easton fucking Royal. What do I have to be insecure about?

Easton Royalt azonban lerázni nem ilyen egyszerű, főleg nem akkor, ha valami vagy éppen valaki iránt még érdeklődik is. Hartley pedig kétség kívül felkeltette az érdeklődését. Easton lényegében ugyanaz a srác, akit az eddigi kötetekben is megismerhettünk. Nem gyakran mond nemet egy jó bulira, az alkoholt sem veti meg, a lányok tapadnak rá. Röviden: élvezi az életet. Azonban most megismerhettük egy másik, érzelmesebb oldalát is, így láthattuk, hogy mennyire összetett is ő, hatalmas szíve van, egyszerűen nem lehet őt nem szeretni. Azonban nem minden móka és kacagás: a családjában egy kicsit egyedül érzi magát, hiszen Reed és Gideon mindig ott voltak egymásnak, csakúgy, mint Sawyer és Sebastian, Easton pedig úgy érzi, hogy nem tartozik sehová.
Néha már egy kicsit unalmasnak is találja a helyzetét, viszont ekkor betoppan az életébe Hartley Wright. Az a lány, aki nem szívesen oszt meg magáról semmit, visszahúzódó, de ugyanakkor rendkívül önálló. A családjával meglehetősen viharos kapcsolatban áll, sokáig nem is derül ki, hogy valójában mi is ennek az oka. De a későbbiekben kiderül, és szerintem elítélendő az, ahogy az egyik szülő bánt a lányával, de az is, hogy a másik nem állt ki a saját gyermeke mellett.
Easton nem hagyja békén, mindenáron közelebb akar kerülni hozzá, és ennek érdekében bármit meg is tesz. Megszerzi a telefonszámát, mellé ül az ebédlőben és az órákon, órarendet változtat és még sok minden mást is csinál. Ha már rátértünk erre: annyira bírtam, hogy mindenből (de tényleg mindenből) ki tudja magyarázni magát, nagyon tetszettek ezek a jelenetek, rengeteget nevettem rajtuk. Egyszerűen lehetetlen ez a pasi. :D
Hartley szerintem egy nagyszerű női karakter, hasonlított Ellára. eleinte még ő is próbált ellenállni Eastnek, de aztán egyre jobban megismerte és megváltoztak a dolgok. Bár az utolsó fejezetben volt egy-két olyan megszólalása, amivel nagyon nem értettem egyet, persze az indítékát megértettem, de akkor sem kellett volna olyan dolgokat Easton fejéhez vágnia. Ettől eltekintve nekem szimpatikus volt, rettentően kíváncsi vagyok, hogyan alakul a kettejük története az elkövetkezendőekben.

Sometimes boring is good. It's in the quiet you hear the heart beat.

Eddig többnyire a pozitívumokról írtam, de minden könyvben akad valami amit nem szeretünk. Számomra itt szereplők voltak, akik nagyon ellenszenvesnek hatottak.
Elsőként, Felicity. Ezzel a csajjal valami nagyon nincs rendben, komoly baja van. Amíg Reed és Ella volt főszerepben, addig Jordan volt az, aki mindenáron keresztbe akart nekik tenni, és ennek érdekében abszolút bármire képes volt. Bár neki volt egy jobb pillanata, de akkor sem éppen tartozik a kedvencem közé. Aztán most be jött Felicity. Én nem is tudom, hogy utáltam-e már valaha ennyire egy könyvbéli karaktert, mint őt. A viselkedésére és tetteire szavak nincsenek. Remélem, hogy minél előbb kikerül a képből. Aztán még ott vannak Felicity barátnői, akik bármit megtesznek, amit mondanak nekik. Kicsit észhez térhetnének már, átláthatnának már Felicityn.
És végül, itt van még az a szereplő, akiről nem gondoltam volna, hogy valaha ebbe a kategóriába fogom sorolni. Ő pedig nem más, mint Lauren. Igen, ő az ikrek barátnője. Bevallom, eddig nem volt különösebben semmi bajom vele, az tény, hogy nem egy mindennapi kapcsolatban élnek, de amíg nekik jó, addig nekem jó. Viszont annyira elcsavarta az ikrek fejét, amit már nem lehet jó szemmel nézni, egyáltalán nem tetszett, hogy a fiúk mindennel kapcsolatban kikérték a lány véleményét.
Karaktereken kívül még ott van az utolsó fejezet. Ha a Megtört herceg után azt hittem, hogy alig fogom kibírni, míg olvashatom a harmadik kötetet és minden kérdésemre választ kaphatok, akkor most nem tudom, hogy mi lesz velem március elsejéig. Bizony, ugyanis ekkor fog debütálni a Royal család utolsó kötete, a Cracked Kingdom. Visszaszámlálás indul!
Mindent egybevéve: így egyszerűen nem lehet vége. 

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS
Borító: Gyönyörű.♥ Imádom ennek a sorozatnak az összes borítóját.
Kedvenc karakter(ek): Easton (♥ ez egyértelmű), Hartley, Ella, Reed, Val, Gideon
Nem szimpatikus karakter(ek): Felicity, Hartley édesapja, Lauren
Ajánlom? De még mennyire! Ha tetszett a sorozat előző három része, akkor ezt is egyenesen imádni fogjátok. Elle Kennedy és Jen Frederick nagyszerű munkát végzett.
Értékelés: Összességében én nagyon, de nagyon szerettem a Fallen Heirt. Ez az egész sorozat nagyon addiktív, egyik rész elolvasása után azonnal el akarod kezdeni a következőt. Ez most sincs másképp. A negyedik könyv éppen ugyanolyan zseniális volt, mint az előző három, engem teljesen megvett magának, Royal függő lettem. És végül: Easton.♥
Kedvenc idézet(ek):

„(…) You know her last name?”
„Wright.”
I roll my eyes at the phone. "Right as in you know it, or riiiiight, as in why would you ever know it?
„Wright.”
Impatience jolts through me. „Right what?”
A loud boom of laughter thunders over the line. „Wright,” Larry wheezes out between chortles. „W-R-I-G-H-T. Her name is Hartley Wright. Wright. Damn, son, you dumb.”

„Can you still hack into the mainframe at Aston Park? (…)”
„What do you want? Grades aren't out yet.”
„Just some student information. Full name, address, phone number, that kind of stuff.”
„Dude, that's just basic contact info. You ever heard of Google?”

„PS, maybe don't put staff on the top shelf if you're too short to get it?”
Hartley scowls at me. „I'm not short.”
„Really?” I arch a brow and peer down at her.
„Really,” she insists. „I'm just vertically challened.”

“Mr. Royal, what are you doing in this class?” the teacher asks.
I have no clue who she is. Based on the lines in her forehead that she’s trying to Botox away, she’s in her forties. Too old for me.
“I’m here to learn. Isn’t that what everyone else is doing here?”
“It’s Feminist Thought.”
I cock my head. “Then I don’t know why you’re discriminating against me. If we want more gender equality, shouldn’t this class be mandatory for males?”
Teach makes one last effort to kick me out. “You don’t have the books necessary for the class.”
“No worries. I’ll share with Hartley for now. We’re old friends.” I pick up my desk and move it right next to hers.
“What are you doing?” she demands under her breath.
“You have an amazing ability to whisper shout, do you know that?” I drag one of her books onto my desk.
“You have an amazing ability to piss me off.”
“I’ve been perfecting this skill since I made my first appearance in the world.” I kick my legs out. “My momma told me that I came out punching.”

I hate it when girls are afraid of their own curves. Curves make the world go 'round. Hell, the world is round because it has curves. Curves rock.

/Képek forrása: Pinterest/

Megjegyzések

  1. szia, olyan kérdésem lenne hogy nem tudod véletlenül magyarul hol és mikor lehet megszerezni a könyvet? főként pdfben érdekelne

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése