WILL YOU MARRY ME? AVAGY A ROMANTIKA FELSŐFOKA



Kiskorunkban vagy akár nem csak akkor biztos, hogy egyszer-kétszer megfordult már a fejünkben, hogy milyen lesz, amikor majd eljön az életünkben az a bizonyos nagy nap, az esküvő.
Olivia maga sem gondolta volna, hogy az egyik legkedvencebb helyén teszi fel neki párja azt a bizonyos kérdést. Pedig bizony, Scott tökéletesen eltalálta a helyszínt és egy felejthetetlen nappal örvendeztette meg kedvesét.
„Olivia és én imádunk olvasni és tanulni: az egyik kedvenc programunk a közös olvasás, szeretjük megosztani egymással a történet iránti lelkesedésünket és a már elsajátított tudást. A könyvek fontos szerepet játszanak az életünkben, így ezekre akartam a hangsúlyt helyezni.”  - mondta Scott. Egyből arra gondolt, hogy ír egy novellát, ugyanis ez egy olyan dolog volt, amiről már mindketten beszéltek és együtt is akartak írni. Mégis, erre a nagy napra mást akart, mint, hogy leültesse néhány órára olvasni szíve választottját.
Végül a karácsonyi időszakban megírta a történetet – az ő történetüket. Később egy fényképész segítségével rátalált egy new yorki könyvtárra, amit rögtön a tökéletes helyszínként könyvelt el.
Aztán elérkezett a nagy nap. Ketten ellátogattak a könyvtárba, Scott pedig, mintha még sosem járt volna ott, azt javasolta, hogy nézzenek körül egy kicsit, fedezzék fel a helyet. Az egyik könyvespolcra a férfi felhelyezte a könyvet elkerülve Olivia figyelmét és tovább haladtak. Beszélgettek az ottani regényekről, majd néhány perccel később Scott biztatására visszatértek ahhoz a bizonyos polchoz. Scott bízott abban, hogy Olivia észre fogja venni, de ez nem így történt, így Scott elkezdett azokról az olvasmányokról beszélni, amelyek mellett az ő alkotása helyezkedett el. És Olivia észrevette (felfigyelt a nevére a kötésen), először bizonytalanul nézegette, majd levette a polcról. Scott javasolta, hogy keressenek egy helyet, ahol együtt közösen elolvashatják. A könnycsatornák megindultak és nem is apadtak el.
Aztán pedig elérkeztek a legutolsó mondathoz:

Scott letérdelt Olivia elé és neki ígérte az egész életét.

 
(forrás: https://howheasked.com/marriage-proposal-at-the-new-york-public-library/)

ESKÜVŐ A KÖNYVEKBEN
Regényekben is gyakran olvashatunk arról, hogy kedvenc karaktereink örök hűséget fogadnak egymásnak. Így, hogy már rendesen ráhangolódtunk erre a témára felsorolok nektek néhány könyvet, amiben olvashatunk erről a jeles napról. Azt nem garantálom, hogy pont a főszereplők fognak összeházasodni, lehet, hogy csak a mellékszereplők, de a házasság mindenképpen meg fog jelenni a lent felsoroltak között. Lehet, hogy csak az utolsó oldalon, lehet már a könyv felétől jelen lesz. Bármi lehet, így elkerüljük a spoilereket. Legyen meglepetés! ;)
Akkor most pedig jöjjenek a könyvek/sorozatok:

Penelope Ward: Stepbrother dearest – Legdrágább mostohabátyám
Tara Sivec: Csokoládéimádók sorozat
Jodi Ellen Malpas: Ez a férfi sorozat
R. S. Grey: Testcsel
Kylie Scott: Stage Dive sorozat
Colleen Hoover: Szívcsapás sorozat
Samantha Young: Dublin Street sorozat
Joss Stirling: Lélektársak sorozat
Georgia Cates: A fájdalom szépsége sorozat
Jennifer Probst: Milliárdosfeleségek sorozat
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás sorozat
Kiera Cass: A Párválasztó sorozat
Anna Banks: Szirénia öröksége sorozat
Wendy Higgins: Angyali gonosz sorozat

A sorozatoknál NEM biztos, hogy már az első kötet során szerepet kap ez az esemény. Ettől függetlenül érdemes elolvasni ezeket is, ha felkeltette az érdeklődéseteket.

Megjegyzések