HA A KEDVENCED LETT... #2



Folytatódik a „Ha a kedvenced lett ez, akkor ez is hamar elnyerheti a tetszésed” nevet viselő kis sorozat a blogon, melynek célja, hogy egy megkedvelt könyv után valami hasonlót találjatok. Ha van olyan regény, amely hatalmas kedvenced és valami olyasmit keresel, írd meg itt vagy molyon és meglátom, mit tehetek, milyen hasonló könyvek vannak; valamint azt is írjátok meg még azt is, hogy mi a véleményetek a lent említett két regényről. Remélem tetszenek ezek az ajánlások, ha igen, jelezzétek felém. :)
Jó olvasást és böngészést!

Ha tetszett…

a GYÖNYÖRŰ SORSCSAPÁS Jamie McGuire-tól,
akkor a megfelelő következő olvasmány számodra…

Aurora Rose Reynolds NOVEMBER ELŐTT című alkotása.

A Gyönyörű sorscsapás és a November előtt két fő dologban hasonlít, ezek pedig a szereplőket érintik. A férfi fő karakterek – Travis és Asher – birtoklóak, határozottak, és védelmező típus és addig nem nyugszanak, ameddig meg nem szerzik álmaik hölgyét; testüket pedig számos tetoválás borítja.

 
Azonban a családjukban nem ők az egyetlenek, mindketten rendelkeznek a leírások alapján vonzó testvérekkel, akik az írónők által meg is kapták a saját köteteiket. A Gyönyörű sorscsapás tükörregénye is megjelent itthon, Veszedelmes sorscsapás néven, itt az események Travis szempontjából vannak elmesélve.
A női főszereplők életüket figyelembe véve számos hasonlóságot fedezhetünk fel. Abby és November azért hagyták el eddigi lakóhelyüket, azzal a céllal, hogy hátrahagyják múltjukat és új életet kezdjenek. És ezen az új helyen találkoznak a fentebb említett két férfivel, akik miatt teljes mértékben megváltozott az életük; természetesen ez fordítva is igaz. Mind a két pár állatbarát, az életükben fontos szerepet játszanak a kutyák. :)
Mindent összevetve, tehát ha szeretted a Gyönyörű sorscsapást, akkor a November előtt neked való. Könnyed, szórakoztató, romantikus, tökéletes kikapcsolódást nyújt egy fárasztó nap után mind a két regény.
Az ajánlás természetesen fordítva is megállja a helyét, ha a November előtt-öt már olvastátok, de még a Gyönyörű sorscsapásra nem kerítettetek sort, akkor érdemes ennek is egy esélyt adni.

Néhány idézet a két regényből

gyönyörű sorscsapás

„– Menj haza.
– Te vagy az otthonom.”

„– Nem próbállak megdönteni. Csak szeretnék veled lógni.
Megdönteni? Hogy sikerült egy lányt is beimádkoznod az ágyadba ezzel a szöveggel?”

„Amikor a jövőmet látom magam előtt, téged látlak.”

„– Mellesleg mi a fenéért akarod, hogy nálad lakjak? – kérdeztem.
Travis vállat vont, és zsebre vágta a kezét. – Nem tudom. Minden jobb,amikor a közelemben vagy.”

november előtt

„Miért van ennek a pasasnak ilyen, klassz pasasokhoz méltó neve? Miért nem inkább Urkel vagy Poindexter? De tényleg! Néha olyan igazságtalan az élet!”

„Gondoskodom arról, hogy biztonságban legyél. Ígérem.”

„– Hát Mike, öreg harcos, meg kell mondjam, a te fizimiskádat látva nem hittem volna, hogy ilyen csodás lányod van – jegyezte meg Rex.
Éreztem, hogy elvörösödöm…
Apa büszkén végigmért:
– Kétségtelen, hogy szép munkát végeztem – felelte, széles mosollyal az arcán.
– Jaj, apa, hagyd már abba!”

„Én is szeretlek, bébi. Jesszusom, azóta szeretlek, hogy megpillantottam a gyönyörű arcodat. Ott álltál apád bárjában, a pultnál, és tudtam, hogy te vagy az, aki nekem rendeltetett.”

Megjegyzések