KÖNYVMOLY PROBLÉMÁK #ELSŐRÉSZ


Könyvmolynak lenni egyszerű. Biztos vagyok benne, hogy már sokan hallottátok ezt a mondatot, ami ebben a formában nem teljesen igaz. Az olvasás is problémákkal jár, bármilyen hihetetlen is. Ebben a poszban összegyűjtöttem nektek néhányat ezek közül. Ha tetszett és szeretnétek folytatást jelezzétek nekem egy molyos kedvencelés (amennyiben rendelkeztek moly.hu-s profillal) vagy hozzászólás formájában. Ha pedig rátok is igaz valamelyik tudassátok velem komment formájában vagy a molyon.
Jó böngészést! :)

#SPOILERS
Spoilers… spoilers everywhere. Borzasztó, de tényleg. Az egyik legnagyobb kínzás, amely egy régen várt könyv megjelenését követi. Neked még van pár nap hátra, mire megérkezik hozzád, viszont idézetekkel és értékelésekkel bombázzák az internetes felületeket (ami érthető), aminek következtében véletlenül belefutsz egy kósza idézetbe, rosszabb esetben pedig egy lényeges mozdulat is lelepleződik.


#VÁSÁRLÁS
Egy vásárlás során egy könyvesbolt sem kerüli el a figyelmedet? Hát persze, hogy nem! Sok szép könyv egy helyen, nézelődés… sokáig. :D És amikor már úgy kell kihúzni a boltból…


#HAJNALIGOLVASÁS
Este van, alváshoz készülődsz, de még lefekvés előtt azt tervezed, hogy elolvasol pár fejezetet az aktuális olvasmányodból…Aha, aztán hopp már éjfél is elmúlt, de csak nem akarod letenni a könyvet.

 
#ELHALASZTOTTMEGJELENÉS
Esetleg már hónapok óta egy könyvnek a megjelenésének időpontjára vársz? A fülszövege nagyon felkeltette az érdeklődésedet és egyből repült is a kívánságlistádra? Nagyon izgatott vagy, alig várod, hogy felkerüljön a boltok polcaira, megvehesd és elkezd olvasni?

 
És aztán egy napon kiderül, hogy csúszik a megjelenésének dátuma… Jobb esetben csak néhány hétről van szó, viszont  a másik véglet a hónapok…


#MIKORJÖNAKÖVETKEZŐRÉSZ
Ismerős az érzés: olvasol egy könyvet (ami persze egy sorozat része) és azt hiszed még van egy pár oldal hátra már nem következhet be semmilyen nagy csavar? És ilyenkor ez biztos, hogy nem így lesz, mert egy olyan fordulat jön közbe, amire egyáltalán nem számítottál, viszont csak egy vagy esetleg fél oldal maradt. Aztán vége.

 
És ilyenkor jön az arcul csapás: még nincs magyar fordítás. Ki tudja mikor lesz? Ilyen esetekben sokan kérdezgetik a kiadókat, akik rendszeresen (és gyorsan)  válaszolnak is a könyvmolyok legnagyobb örömére. Ilyenkor bármilyen apró információmorzsa is elég, hogy teljesen kiugorjunk a bőrünkből a boldogságtól. Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy egy (esetleg fél) év, mire a következő rész elhagyja a nyomdákat. Nekünk olvasóknak a tudat is elég, hogy érkezik. Csak nem lenne olyan messze az a dátum :D
Fordítások mellett természetesen számos magyar író tollából is türelmetlenül várjuk az új alkotásokat (én személy szerint: Leiner Laura, Julia Lewis Thomson) és az ő eseteikben is teljes mértékben igazak a fent említettek. 

#RIP
A kegyetlenség netovábbja, amikor az egyik legeslegkedvencebb karaktered távozik az élők sorából. Ennél szerintem nincs rosszabb.



#TEARSANDFEELINGS
Azok a fránya könnycseppek! Az egyik pillanatban még boldogság, minden happy, de aztán…Feelings… soooo many feelings.


Megjegyzések